pondelok 28. októbra 2013

Hipsters

Stačí si vygoogliť topmodelku Caru Delevingne a viete ako vyzerá hipster štýl. Hipsteri neuznávajú konvenčné spôsoby obliekania sa, nemajú radi mainstream, idú si svojim nezávisláckym smerom. Ich móda je inšpirovaná vintage a second-handmi, celkovo má hipster bohémsky look, naoko (alebo aj naozaj) neupravené vlasy, beanie čapice a niekedy okuliare s hrubým rámom. Obchody, ktoré prekypujú hipster vecami sú napríklad American Apparel a Urban Outfitters. Mať ten správny hipster štýl sa však nedá nasilu, musíte mať v sebe určitú dávku nezávislosti a mať v paži, čo si kto myslí o vašom outfite.
Medzi základné kúsky patria úzke alebo boyfriend jeansy, ležérne tepláky (najlepšie v pánskom štýle), kožená bunda, alebo homeless style kabát, veľká čiapka, flanelka, voľné tričká a old-school tenisky. V podstate sa môžete ľubovoľne dogabať a je to ok - pokiaľ to vyzerá zaujímavo a aspoň z nejakého uhla  pohľadu dobre ;) Zaručený úspech majú kombinácie elegantných prvkov s ležérnymi, napríklad lodičky k teplákom, bikerské čižmy k šatám a podobne.
Moja obľúbená kombinácia na pohodové rána je napríklad šedé boyfriend tepláky, conversy (v lete žabky, v zime uggsoidné kapce), károvaná flanelka, tweedové sako a veľký, vlnený, škótsky šál. Niekedy, keď narýchlo vybehnem z auta, tak aj spomínané okuliare ;) a ak majú moje vlasy zrovna svoje dni, tak nechýba ani hipsterská čiapka.



hipster - someone who rejects the established culture; advocates extreme liberalism in politics and lifestyle
Mini Hipsters :)

Kde kúpiť hipster vychytávky? Napríklad v HM Divided sekcii, na nete: http://www.urbanoutfitters.comhttp://www.americanapparel.com


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára