pondelok 21. októbra 2013

Prepare to be preppy

Základom preppy štýlu je vyzerať ako americká študentka na prestížnej univerzite niekde na East Coast, ktorá trávi leto na jachte a na tenise (čiže obliekame sa do námorníckej modrej, pásiky, biela, červená a na nôžky mokasíny), na jeseň jazdí na koni, zúčastňuje sa poľovačky (to znamená kúsky farby opadaného lístia: horčicovo-žltá, červená, bordová, spálená oranžová, jazdecké sačká a vysoké čižmy), v zime lyžuje v Aspene a trávi večery pri krbe na rodinnej chate (takže svetríky s nórskym vzorom, pletené čapice a veľké šály, klasické farby preppy štýlu ako červená, biela, modrá, zelená) a na jar nasadiť výrazné retro okuliare, osviežiť preppy look pastelovými košieľkami, chino nohavicami, retro aktovkou v hnedej koži, prípadne cez víkend nahodiť baseballové bundy, alebo sa obliecť akoby sa vonku hralo rugby :)
Ak chcete byť preppy, v obchodoch ako Tommy Hilfiger a GANT sa oblečiete od hlavy po päty v tomto štýle. Ak je to pre vašu peňaženku, prípadne rodinný rozpočet, trochu priveľa, preppy outfit sa dá pekne vyskladať aj z kúskov z HM, Bershky, Pull&Bear, či Zary- napríklad.
A teraz nejaké preppy fotečky, inšpirujte sa! :)

prep·py or prep·pie (prp)
n. pl. prep·pies :
1. A student or former student of a preparatory school.
2. A person whose manner and dress are deemed typical of traditional preparatory school


Nebojte sa oživiť preppy štýl niečím novým ako napríklad koža, či prvky grunge štýlu a vytvorte si kombinácie, ktoré vás vystihujú. Hrajte sa, nie je podstatné spadať presne do šablóny,ale byť sama sebou a ukázať svoju individualitu.
Zhrnutie:

Základné farby preppy štýlu:
- tmavomodrá, machovo zelená, biela, červená, jesenné farby, béžová, čižmy a kabelky vo farbe karamelu
- ideálne sú kombinácie modrej, zelenej a červenej a horčicovožltá na doplnkoch

Základné vzory: 
-námornícke pásiky, paisley (slimáčikový vzor), káro, klasické zimné vzory, oxford košele s jemným i pásikmi, jemne kockované

Základné kúsky, ktoré musíte mať:
- jazdecké sako (napr. káro vzor, alebo materiál menčester, tweed, záplaty na lakťoch...skrátka predstavte si profesorské sako :))
- mokasíny na teplejšie dni a jazdecké čižmy na tie chladnejšie
- oxford košeľa - klasická bledomodrá, alebo v pastelových farbách (ružová, kuriatkovožltá...) alebo retro košeľa v jesenných farbách, prípadne károvaná, či vzorovaná (slimáčiky)
- rolák, najlepšie v krémovej farbe (pod to jazdecké sačko)
- pletená čiapka, alebo jazdecká čiapka plus šál a rukavice (tie vyzerajú perfektne aj v koži na štýl šoférskych rukavičiek)
- na zimu vlnený sveter s nórskym vzorom
- školácka károvaná sukienka pre tie odvážne a hravé (super v kombinácii s podkolienkami)
- úzke slim nohavice, pieskové sú univerzálne použiteľné, ale inak môžu byťv hocijakej farbe z preppy farebnej škály, prípustné sú aj jeansy a chinos (k mokasínam alebo kotníčkam)
- prešívaná bundička alebo vestička v poľovníckom štýle (momentálne k dostaniu v skoro každom obchode), najlepšie tmavomodrá,či machovozelená pre dobré kombinovanie

HLAVNE celkový dojem musí byť akoby ste sa nejak extra nesnažili, vediete predsa život bezstarostného amerického študenta z bohatej rodiny ;)

VRSTVITE. Oxford košieľka, na ňu svetrík a sačko, omotať velikánsky šál, úzke nohavice a jazdecké čižmy.Aktovka. kožené rukavičky. Hotovo :) Ste ready vyraziť do ulíc.

Moja rada na záver znie: experimentujte. Vyberte si jeden, dva výraznejšie preppy kúsky a osviežte ich vašou pečaťou jedinečnosti, zakomponujte do outfitu iné štýly - len nech to nie je príliš preplnené. V jednoduchosti je krása.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára